Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Újra elkúrtuk! Padlássöprés!
  2011-09-22 21:05:58, csütörtök
 
  Újra elkúrtuk! Padlássöprés!

Orbán és Matolcsy is a pénzvilág bábja

Hiába volt minden fogadkozás, hogy a Fidesz tudja az utat és megszorítások nélkül is felemeli az országot. A magyar nép hitt, neki, mert hinni akart. Én személy szerint ugyan nem szavaztam a Fideszre, de bevallom kacérkodtam a gondolattal, mert szerettem volna már lezárni a Gyurcsány (Bajnai) korszakot. Az eszemmel persze tudtam, hogy nem lehet igaz, amit a Fidesz mond, de valahol reménykedtem, hogy hátha mégis. Mégis tudnak valamit, amivel meg lehet csinálni és mindenkinek jobb lesz.



Lassan kitehetjük a táblát, hogy rosszabbul élünk, mint 2 éve!


Aztán nem lett jobb. Kijelenthetjük, hogy rosszabbul élünk, mint 2 éve. Bizony! A Fidesz elérte azt, hogy nemhogy nem tudtunk szinten maradni, hanem egyenesen süllyedünk a nyomorba. Gyomorforgató volt, amikor Matolcsy György - mivel valószínű Orbán nem mert - kiállt a mikrofonok elé és bejelentett egy 800 milliárd forintos brutális megszorító csomagot, amely hemzsegett az adóemelésektől. Már éppen elkezdtem elkeseredni, amikor a Matolcsy kijelentette, hogy mindez nem megszorítás. Hát majdnem levertem otthon a televíziót. Ilyen pofátlanságot. Az a felháborító a Fidesz politikájában, hogy nem elég, hogy megszorítanak, hanem még belehazudják a képünkbe, hogy mindez jó nekünk.

Gyurcsány és Orbán ahelyett, hogy különböző vallási helyeken fognának kezet inkább az ország dolgaival törődhetnének. Egyáltalán, miért kell egy pártelnöknek vallási központokba járni?


Mit csinált Orbán és Matolcsy? Fogta Gyurcsány 2006 őszi programját és leutánozta. Gyurcsány akkor áfát emelt, hogy csökkentese a hiányt és az államadósságot. Orbán most szintén. Ráadásul ezzel Európában a sehol sem alkalmazott 27 százalékos legmagasabb áfa- kulccsal zsigerelik a magyart.

Gyurcsány akkor a minimálbér után dupla járulékfizetésre kérte a vállalkozókat, és aki nem fizette be, azokat ellenőrzéssel fenyegette. Senki nem fizette be, mert örült a magyar, ha enni tudott adni a gyerekének, jöjjenek, ellenőrizzék le. Erre Orbán most ugyanezt bejelenti, de rafináltabban, kötelezően másfélszeres adóemelés a minimálbérek után.

Gyurcsány jövedéki adót emelt az üzemanyagoknál, most Orbán dettó. Mi van itt kérem? Már a Gyurcsány csomagjába belerokkant az ország, erre most a ,,Nem kell más, csak egyszeri nagyarányú adócsökkentés" (választási ígéret volt! - F. I.) Gyurcsányénál nagyobb adóemelésekkel sarcolja a magyart.

Felvetődik a kérdés, hogy miért? Miért teszi Orbán ugyanazt, mint Gyurcsány, amikor utálja. Miért zsigereli ki mindegyik magyar miniszterelnök a népét? Miért? Miért? Miért?
Csak egy logikus válasz létezik. A nagy gazdasági szabadságharcban is kiderült, azért, hogy nem vagyunk a magunk urai. A nemzetközi pénzvilág, a befektetők diktálnak Orbánnak is ugyanúgy, mint Gyurcsánynak. Ha ők beintenek, meg kell szorítani, ki kell szívni az utolsó fillért is a magyar emberek zsebéből, le kell söpörni a padlást is.



Az adóprés attól még adóprés, hogy nem Gyurcsány, hanem Orbán nyomja


Mitől fog fellendülni a magyar gazdaság, amikor a magyar emberek zsebében nincs pénz? Ráadásul a devizahitelek előtörlesztésének lehetőségével, még a gazdagok, tehetősek pénzét is a határon túlra tereli a kormány. Ezek a pénzek előkerülnek ugyan a ládafiából, de nem a magyar nép felemelkedését szolgálják, nem itteni vállalkozások indulnak belőle, hanem másnap már a ,,befektetők" zsebében kuncognak.

Orbánnak tudathasadása van, mert egyszerre akar gazdasági szabadságharcot vívni, de pont azok ellen, akik pórózon tartják ugyanúgy, mint ahogy Gyurcsánnyal tették. Az eredmény: nevetséges intézkedések egész sora, röhejes kapkodás, katasztrofális gazdaságpolitika.

Példák: 2010. töröljük el a pálinkafőzés adóját! Hurrá! 2011. Nincs pénz, nem pörög a gazdaság. Emeljük a szeszes italok adóját! Mi vaaaan?

2010. Csökkentsük a személyi jövedelemadót, hagyjunk az embereknél 450 milliárd forintot, ettől majd felpörög a gazdaság. 2011. Nem pörgött fel? Emeljünk áfát és járulékot, vegyünk el az emberektől 500 milliárd forintot. Mi vaaaaan?

És így megy ez tételről tételre. Az intézkedések kioltják egymást, nem hatékonyak, ötletszerűek. Nem lehet tudni, mire a cikk megjelenik, mivel ugrik elő Matolcsy a szekrényből?

Az államadósság nem azért nő, mert mi magyarok nem dolgozunk, hanem mert uzsorakamat van rajta és devizában van. Hiába mondja Orbán, visszafizethetetlen. (illetve, csak a nép nyomara árán fizethető vissza, de az a nyomor nagyobb, mint egy estleges újratárgyalás utáni kétségtelen visszaesés.)


Orbán 2011. Országgyűlés. A Jobbik javasolja, hogy az államadósságot át kell tárgyalni, mert megnyomorítja a Magyar Nemzetet. Orbán feláll, és hű bábként előadja, hogy azt nem lehet, az adósságot vissza kell fizetni, mert különben a görögök sorsára jutunk. Ezek után a színfalak mögött kapja a simogatást a ,,befektetőktől", a pénzvilágtól (Rotschildtól és képviselőitől, Demjánon át, az új kínai ,,támogatóinktól").

Aztán ugyanez az Orbán Viktor lehetőséget teremt a devizahitelek 180 Svájci frankon való törlesztésére. Itt most lehet tárgyalni, az államadósságról nem.

Nem persze, mert akkor Orbánt rögtön elmozdítanák. Orbán ezt jól tudja és Orbán szereti a hatalmat. Ezért megalkuszik. Olyan gazdasági szabadságharcot vív, amiben az ellenség az, aki őt hatalmon tartja. Mit gondolnak mennyire komoly ez a harc? Na, pont ennyire. Mindent lehet, de csak addig, amíg én hatalmon maradok. Ha ennek az az ára, hogy ugyanúgy nyúzom a népet, mint elődeim, hát legyen. Nyúzom.

Sajnos addig, amíg a mindenkori magyar miniszterelnököt bábként mozgatja a pénzvilág, addig csak mindegyik böszméskedik, és ugyanúgy elkúrja, mint a többi. Mi meg itt egymás torkának esünk és szurkolunk, hol egyiknek, hol másiknak, hogy aztán évek múlva rájöjjünk, hogy egyformák.


Mi lenne, ha lenne egyszer egy miniszterelnök, aki azt mondaná, hogy ezentúl nem veszünk kamatra kölcsön külföldi ,,befektetőktől" forintot, hanem visszatérünk a régi útra és saját magunk bocsájtjuk ki a saját fizetőeszközünket?

Eddig ezt a Jobbik kezdte el pedzegetni. Bár a Fidesz már gyakorlatilag szinte minden Jobbikos javaslatot átvett, lehet, hogy erre is sor kerül.

Nagyon kíváncsi lennék, mi történne? Addig marad az aktuális böszme, akit most éppen Orbánnak hívnak. Attól még böszme.

Forrás: Szabad Európa
Emlékeztető: ,,1997-ben a Tocsik-botrány miatt megbukott Suchman Tamást felváltó Csiha Judit privatizációs miniszter kikotyogja a parlamentben, hogy hétmilliárd dollár (nem elírás: dollár)) privatizációs bevétellel nem tud elszámolni a kormány. Ha a világ bármely parlamentjében hangzott volna el ez, azonnal bukott volna a kormány, országos botrány lett volna. Nálunk a fű sem rezdült... Lumpen ország, lumpen politikai osztály, lumpen szakmai értelmiség..." (Gazdag László közgazdász, egyetemi docens)


http://www.sokkaljobb.hu/content/%C3%BAjra-elk%C3%BArtuk-padl%C3%A1ss%C3%B6pr%C3% A9s
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: miniszterelnököt, járulékfizetésre, gazdaságpolitika, szabadságharcban, szabadságharcot, államadósságról, üzemanyagoknál, kijelenthetjük, katasztrofális, támogatóinktól, államadósságot, miniszterelnök, adóemelésektől, adóemelésekkel, felemelkedését, parlamentjében, rafináltabban, befektetőktől, privatizációs, ellenőrzéssel, gyakorlatilag, megnyomorítja, gyomorforgató, pofátlanságot, politikájában, devizahitelek, törődhetnének, megszorítanak, vállalkozókat, jövedelemadót, lehetőségével, képviselőitől, megszorítások, újratárgyalás, törlesztésére, tudathasadása, pénzvilág bábja, eszemmel persze, ország dolgaival, pártelnöknek vallási, minimálbér után, minimálbérek után, logikus válasz, nagy gazdasági, magunk urai, nemzetközi pénzvilág, befektetők diktálnak, utolsó fillért, magyar emberek, adóprés attól, magyar gazdaság, devizahitelek előtörlesztésének, Matolcsy György, Fogta Gyurcsány, Erre Orbán, Magyar Nemzetet, Orbán Viktor, Szabad Európa, Suchman Tamást, Csiha Judit, Gazdag László,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Bella István: Zsoltár  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Jó éjt  Egyszerűen  Ébredj  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Életművészet  Bizonyos kulturális szint nélk...  Pillangó  Amit átélünk,  Környezetvédelem  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Maradék idő  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent György nap  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Nehezen engedem  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Volt egy...  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Sirató  Fodor Ákos költő,  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  képre írva  Április 22. a Föld napja,  Április 22. a Föld napja,  Alvó cica  Maradék idő  Palóc Grand Canyon  Beney Zsuzsa - Tavasz  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  György napra  Amit átélünk,  Szép estét kedves látogatóimna...  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Esti kép  Környezetvédelem  Messziről jött ember  Emlék  Ez a jó az alvásban.  Idézetek a barátságról  Az elfogadásnak...  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Tavasz  Ma  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén 
Bejegyzés Címkék
pénzvilág bábja, eszemmel persze, ország dolgaival, pártelnöknek vallási, minimálbér után, minimálbérek után, logikus válasz, nagy gazdasági, magunk urai, nemzetközi pénzvilág, befektetők diktálnak, utolsó fillért, magyar emberek, adóprés attól, magyar gazdaság, devizahitelek előtörlesztésének, határon túlra, pénzek előkerülnek, pálinkafőzés adóját, szeszes italok, személyi jövedelemadót, intézkedések kioltják, cikk megjelenik, estleges újratárgyalás, adósságot vissza, görögök sorsára, színfalak mögött, mindenkori magyar, régi útra, saját fizetőeszközünket, aktuális böszme, világ bármely, miniszterelnököt, járulékfizetésre, gazdaságpolitika, szabadságharcban, szabadságharcot, államadósságról, üzemanyagoknál, kijelenthetjük, katasztrofális, támogatóinktól, államadósságot, miniszterelnök, adóemelésektől, adóemelésekkel, felemelkedését, parlamentjében, rafináltabban, befektetőktől, privatizációs, ellenőrzéssel, gyakorlatilag, megnyomorítja, gyomorforgató, pofátlanságot, politikájában, devizahitelek, törődhetnének, megszorítanak, vállalkozókat, jövedelemadót, lehetőségével, képviselőitől, megszorítások, újratárgyalás, törlesztésére, tudathasadása, adócsökkentés, vállalkozások, gyurcsányénál, belehazudják, parlamentben, böszméskedik, ötletszerűek, elmozdítanák, államadósság, országgyűlés, pártelnöknek, reménykedtem, kijelentette, padlássöprés, intézkedések, gyurcsánynak, visszatérünk, rotschildtól, pénzvilágtól, pálinkafőzés, ellenőrizzék, másfélszeres, gyurcsánnyal, minimálbérek, hétmilliárd, szekrényből, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6073
  • e Hét: 20303
  • e Hónap: 31414
  • e Év: 184910
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.